You are here: Home » Allmänt » Passa på nu att handla elektronik!

Passa på nu att handla elektronik!

Priserna på elektroniska produkter har så smått börjat stiga i Sverige och en större höjning är snart att vänta. Vi kan vänta oss runt 15% högre priser på de allra flesta elektronikprodukter inom en snar framtid. Anledningen till detta är inte bara att vår krona tappat i värde utan även att euron tappat i värde mot dollarn.
Större delen av all elektronik i världen är tillverkad i Asien. Även produkter tillverkade av svenska, europeiska eller amerikanska företag innehåller helt eller delvis komponenter som importerats. Handeln från Asien sker i regel med amerikanska dollar som valuta. Eftersom företagen och mellanhänderna i Europa nu får dyrare importkostnader har vi denna förändring att vänta.

Det kommer alltså framöver inte vara möjligt att köpa lika billiga TV-apparater, mobiltelefoner mm. Just nu hålls de gamla priserna kvar på svenska marknaden av de största företagen. Anledningen till detta är givetvis konkurrens i kombination med att stora företag har kvar av sina stora lager medan mindre butiker med mindre lager numera köper in varor och komponenter till de nya priserna.

Kommentera