You are here: Home » Allmänt » Nanoleaf – Nytänkande inom Belysning

Nanoleaf – Nytänkande inom Belysning

Nanoleaf är ett varumärke med produkter inom LED belysning med fokus på dimbara LED lampor. Genom ett gäng intressanta produkter med modern design har Nanoleaf tagit dimbara LED lampor ett steg längre än andra tillverkare. Samtliga Nanoleafs LED lampor sticker ut genom sin unika, moderna och nytänkande design och man slog igenom med lamporna Gem, One och Bloom.

Dimbar LED LampaNanoleaf Bloom

Lampan Bloom är unik både i sin design och funktionalitet. Under alla år har folk vant sig med att lampor ska vara runda. Här kommer från ingenstans en lampa med något av en diamantformad design som är svart eller vit och fylld med LED dioder jämnt utfördelade.
Förutom den nytänkande designen är Bloom även en lampa med nya funktioner. Bloom kan nämligen dimras utan att någon dimmer behöver vara installerad framför den. Istället är Bloom utrustad med ett LED chip som klarar av att dimra lampan genom indikationer från en vanlig strömbrytare.
Lampan slås av och på precis som vanligt men för att ändra ljusstyrkan dubbelklickar du med din strömbrytare. När du uppnått önskad ljusnivå dubbelklickar du igen för att låsa ljuset vid den nivån.
Nanoleaf Bloom är smidig oavsett var den placeras men kan framför allt vara ett bra alternativ i golvlampor och sänglampor där man normalt inte har någon dimmer installerad.

 

Dimbara LED LamporNanoleaf Smarter Kit

Som en vidareutveckling av ovan nämnda lampa har Nanoleaf tagit fram ett helt system för att smidigt kunna dimra och styra lamporna trådlöst i ditt hem eller kontor. Med Nanoleaf Smarter Kit kan du ansluta upp till 50 LED lampor i ett system som du kontrollerar i din mobiltelefon eller surfplatta. Om du använder iOS kan du dessutom röststyra din belysning med hjälp av Siri. Slå på och av lampor samt dimra dessa kan även göras på skärmen i applikationen.
Det här systemet är suveränt! Om du ska ner i din källare kan du tända belysningen innan du går ner. Är du osäker på om du släckt alla lampor i ditt hem säger du bara åt Siri att släcka samtliga lampor och vill du dämpa belysning i vardagsrummet så ordnar Siri detta åt dig.
Nanoleaf Smart Kit är verkligen bekvämt. Det är framför allt praktiskt för dig som bor eller arbetar ensam och kan däremot vara lite rörigt om det är fler i hushållet eller på jobbet som ska styra belysningen.
Nanoleaf Smarter Kit säljs som startpaket med en hub och två Smart Ivy lampor. Smart Ivy har samma dimringsfunktion som Bloom men har även en inbyggd trådlös mottagare som kommunicerar med hubben.

Fler spännande nyheter förväntas komma från Nanoleaf framöver.

 

Spara

Spara